Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, γιορτάζει στις 27 Μαΐου. Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι της Εύβοιας, έρχονται άνθρωποι από κάθε μέρος του νησιού και της χώρας, οι περισσότεροι από αυτούς περπατάνε όλη τη διαδρομή από τη Χαλκίδα για να φτάσουν στην εκκλησία και να προσευχηθούν στον Άγιο του νησιού.

Όσιος Δαυίδ

Όσιος Δαυίδ

Η μονή του Οσίου Δαυίδ η οποία βρίσκεται στην καρδιά πυκνόφυτης έκτασης στα χαμηλά των βουνών «Καβαλάρης» και «Ξηρόν όρος» αντίκρυ του χωριού Δρυμώνα και πάνω από το χωριό Καλαμούδι, είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, και άλλα πολύτιμα κειμήλια.

Λιχαδονήσια

Λιχαδονήσια

Oι μικρές Σεϋχέλες της Εύβοιας, τα Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Μετέωρα

Μετέωρα

Τα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το δημιούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο για αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα απο τα σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξίας.

Δελφοί

Δελφοί

Σε ένα φυσικό και γαλήνιο περιβάλλον, βρίσκονται οι Δελφοί, όπου ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της αρχαιότητας. Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, εδώ συναντήθηκαν οι δύο αετοί που απέστειλε ο Δίας από τα πέρατα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, γι’ αυτό και οι Δελφοί ταυτίστηκαν με τον ομφαλό της Γης.